es wink stutt 01Open Nations Cup Stuttgart

Het weekend van 14 en 15 november was de Open Nations Cup in Stuttgart. Nederland werd vertegenwoordigt door maar liefst drie teams, twee HTM teams en een freestyle team. Elk team bestond uit een klasse 1, 2 en 3 deelnemer. Ik mocht als 'groentje' in het gezelschap mee met Tanja Leblanc, Minna Yrjana en Marina Krom. Aan dogdance wedstrijden beleef ik altijd veel plezier maar om als team naar een wedstrijd als deze te gaan dat maakt het extra leuk.
Voor mij was het dus de eerste keer dat ik in teamverband aan een wedstrijd deelnam en voor zowel mijn honden als mijzelf was het ook de eerste keer dat we zo ver weg van huis waren en meededen aan een grote internationale wedstrijd, een hele ervaring dus!Met Jos, mijn Basset, startte ik in de freestyle klasse 1. Jos is pas in augustus gestart in de officiële competitie en op zo'n groot evenement was hij nog niet eerder geweest. Jos heeft mij in alle opzichten verbaasd, de omgeving maakte totaal geen indruk op hem en in de ring deed hij alsof het heel gewoon was om daar als hond te staan. Publiek, lawaai, heel veel vreemde honden, het maakte hem allemaal niets uit. Regelmatig vraag ik mij af wie er meer geniet in de ring, hij of ik?

es wink stutt 02Ravi, een Roemeense kruising, startte in de HTM klasse 1 en ook voor hem was alles nieuw. Het afgelopen jaar hebben we veel getraind op het vasthouden van de aandacht op wedstrijden en ook in deze wedstrijd stond dat voor mij centraal. Het was de ultieme test voor ons en Ravi is met vlag en wimpel geslaagd. De jury was erg te spreken over Ravi's enthousiasme in de ring. 'Jouw hond loopt met een grote lach in de ring' was de opmerking van een van de juryleden. Meer heb je niet nodig toch?

Terugkijkend op deze wedstrijd kan ik maar een woord verzinnen die de lading dekt: WAUW!!! Wat een onvergetelijke ervaring, wat een enthousiasme bij de deelnemers, wat een goede sfeer op de wedstrijd en in ons team, wat een goede organisatie! Stuttgart 2016? Jazeker, wij zijn er weer bij!