nlenfrde

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/a/5/nddb.nl/httpd.www/templates/nddb12/functions.php on line 177

Eerste wedstrijd in de startersklasse

Waar zal ik beginnen met schrijven? Misschien eerst maar even vertellen wie we zijn; ik ben Vera Kox en mijn hond heet Mika, het is een sabel kleurige Welsh Corgi Pembroke van 3 jaar oud. Je kent ze vast wel, ze zijn al vele jaren lang de trouwe viervoeters van het Engelse koningshuis.
Het is een grote hond met korte pootjes die gebruikt werden in Wales om de koeien naar de stal te drijven. Het zogenaamde heelen. ( lees hakkenbijten) . Als een koe achteruit trapte sloeg die over de lage corgi heen. Toch een voordeel die korte pootjes.
En ik ben Vera, thuis hadden we ook altijd honden. Mijn eerste eigen hond heb ik gekocht in 1975, ik heb in de loop der jaren verschillende honden gehad ( ze worden jammer genoeg niet zo oud als wijzelf) waarmee ik na de basiscursus, telkens verder ben gegaan met GG trainingen.
Zo ook met Mika.
Maar je wilt zelf ook graag eens wat anders doen met je hond, lekker bezig zijn.
Behendigheid/flyball nee toch wel erg korte pootjes!
Dansen--- Dog dance dat lijkt me wel wat!

We kunnen bij de VVH terecht, bij Andre. Wat aarzelend de eerste pasjes, maar al snel zijn we verkocht. Mika is erg leergierig. Je hoeft maar te zeggen we gaan dansen en je ziet ze heel happy worden.
In Andre en ook in Linda, vinden we heel goede leermeesters.
Na het aanleren van heel veel verschillende moves begint het idee om aan een wedstrijd deel te nemen steeds leuker te worden.
Met enkele fanatieke mededansers zijn we gaan kijken naar een wedstrijd in Kerkwijk, daar hebben we heel veel van opgestoken, vooral ook wat een routine in een wedstrijd inhoud. Ja; toch gaan deelnemen aan een wedstrijd, een thuiswedstrijd in juni in Valkenswaard, het idee is geboren.

Met hulp van Andre begonnen; welke muziek, welke moves, welke (aan)kleding, ringgebruik, teveel om op te noemen.
Gekozen voor de Radetzkymars, een muziekstuk geschreven in opdracht van de Oostenrijkse koning door Johan Strauss ter ere van alle behaalde overwinningen van Veldheer Radetzky.

Wat we speciaal wilde laten zien was het veroveren van een aantal vlaggen ( heb je de vlag van een leger dan was je in die tijd de overwinnaar) en het hijsen van de Victorie vlag door Mika aan het einde van de routine.
Oefenen,oefenen, oefenen, met het idee van we komen er wel en vooral met veel plezier.
Ingeschreven in de starters klasse Freestyle op zondag. De zaterdagmiddag nog wat geholpen en vooral gekeken hoe de andere deelnemers hun routine liepen en natuurlijk de gezellige sfeer geproefd. De deelnemers zijn wel gespannen/cq geconcentreerd voor hun optreden, maar verder heerst er een gezellige ontspannen sfeer op het terrein.

En dan is het zondag, alle spulletjes bij elkaar gezocht, op naar Valkenswaard.
“rustig” nog wat gekeken en daarna Mika en mijzelf opgewarmd voor onze 1ste keer in de ring. Nog wat aanmoedigingen van Andre en daar sta je dan.
Een seintje voor het starten van de muziek en dan vergeet je de wereld om je heen en je zit samen met je hond in de routine.
Eigenlijk ging het redelijk goed, vooral het ervan genieten!

Nog een deelnemer na mij en daarna de prijsuitreiking, allemaal gezellig samen op het veld. Uitgebreid werden de resultaten van alle deelnemers toegelicht en het regende prijzen. Ook ik kreeg een leuke prijs en het rapport van mijn gelopen routine.
Natuurlijk kan er nog heel veel verbeterd worden, maar de beschrijving op het jury rapport maakte me toch heel blij. Goede muziek, ringgebruik, voldoende verschillende moves, goede samenwerking, kleding etc.

Heel tevreden weer naar huis, een gezellige ervaring rijker en zeker niet de laatste keer dat ik deelgenomen heb aan een wedstrijd.
Met heel veel dank aan iedereen die mee georganiseerd heeft , maar vooral natuurlijk voor Andre , die me hier geweldig in geholpen heeft.
Tot de volgende wedstrijd
Mika en Vera.


 

Inschrijven Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuws van de NDDB?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

AANMELDEN 

lijn onder

Kalender

Via deze link kunt u het overzicht van alle selectiewedstrijden downloaden met de bijbehorende internationale wedstrijden

2020  
15 februari 2020
16 februari 2020
Valentijnswedstrijd (Beide dagen zijn selectiewedstrijd)
Georganiseerd door: Noraly Oomen
Locatie: Sint Oerenrode
Meer informatie en inschrijven
15 maart 2020 Try out
Hondenschool Dogmania
Aanvang 13.30 uur
Meer informatie volgt
04 april 2020 Algemene Ledenvergadering
Aanvang 15.00 uur
Locatie: Dogmania te Bant
Ingezonden items kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
13 april 2020
2e paasdag
Paaswedstrijd (Selectiewedstrijd) 
Georganiseerd door: Nikky Goes
Locatie: Dogmania te Bant
Meer informatie
16 mei 2020 Try out
Dogcenter te Kerkwijk (onder voorbehoud)
Meer informatie volgt
20 juni 2020
21 juni 2020
NDDB wedstrijd "Summerdance" (Zaterdag is selectiewedstrijd)
Georganiseerd door: Andre de Jong
Locatie: Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers
Meer informatie volgt
31 oktober 2020
01 november 2020
Nederlands Kampioenschap 2020 (Onder voorbehoud)
Zaterdag 31 okt is tevens aangemerkt als selectiewedstrijd

Dit NK is een 2 daagse wedstrijd, waarbij beide dagen als NK zijn gepland. Hoogste score in dit weekend is bepalend.
Georganiseerd door: Bestuur NDDB
Locatie: Buddingehof, Ruinerwold (onder voorbehoud)
Meer informatie volgt