nlenfrde

Vidar1VIDAR, “de dansende jager”

Zoals velen van jullie ondertussen wellicht al weten, beleven ondergetekende en Vidar heel veel plezier aan het met elkaar samenwerken. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit in welke sport we samenwerken, want als je oprecht samenwerkt beleef er altijd samen plezier aan. Omdat we helaas slechts 24 uur in een dag en 7 dagen in een week hebben, zijn jacht en dogdance de sporten waarin we ons samen gespecialiseerd hebben.

Van pup tot nu 3 jaar later werken we hier op een positieve dwangloze manier dagelijks aan. Daarnaast hebben we ongeveer 1 x per maand les van een super dogdance juf en ook in de jacht volgen we regelmatig lessen bij top trainers. Maar zonder samen thuis oefenen op een speelse plezierige en altijd verassende manier zou het resultaat uitblijven. Hoe mooi is het dan dat dit jaar onze vele trainings uurtjes beloond werden. Binnen de jacht mochten we samen, na een paar top drie B plekken, mooie B2 workingtest diploma’s dan ook ons felbegeerde A diploma halen. Wat waren we blij en trots en wat was het mooi deze mooie ervaring met onze aanwezige tollervriendjes te mogen delen! In de dogdance waren er op vele 1e plekken in zowel de Freestyle en de Heelwork to Music disciplines in zowel de novice als intermediate klasse.

vidar3Als kers op de taart werden we op het Nederlands kampioenschap reserve kampioen in de Heelwork to Music. Deze resultaten zorgden ervoor dat we voor Nederland mochten uitkomen op het Europees kampioenschap. We zaten gewoon samen met nog drie toppers in het Nederlands Heelwork to Music team! Wat was dit een rete spannende maar ook mooie en bijzondere ervaring. Het leken wel de olympische spelen, 15 landen en 107 deelnemers werden welkom geheten tijdens de officiële openings ceremonie. Het evenement vond plaats in een prachtig sport complex in Oostenrijk en was werkelijk tot in de puntjes georganiseerd. Elk land zijn eigen kleedkamer, allemaal eigen landen kleding. Alles wereldwijd te volgen via live stream, een echt nations diner enz. enz. Fantastisch om mee te mogen maken maar ook iets om toch best wat zenuwachtig van te worden ?.

vidar2Dit laatste droeg bij aan een flinke misser mijnerzijds aan het einde van ons verder hele mooie en nette dans. Vidar hoorde aan de muziek dat hij al moest wisselen naar een andere positie, ik echter door de spanning dus niet. Dat was even balen, maar niet te min zoooo trots op Vidar dat hij daar met zijn immer gretige blije werklust alles goed deed en toch ook wel op mezelf omdat we toch maar mooi ook hier net aan de beste Nederlandse heelworkers werden en op ons eerste EK al bij bovenste helft van Europa mochten horen. Maar bovenal omdat we ook hier mochten en konden laten zien wat de magie van echt samenwerken is en dit ook hier weer te mogen delen met de vele mooie mensen om ons heen! Het was een eer om met Vidar en de andere teamleden Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen.

vidar4Ik ben zo trots op mijn rode workaholicje en dankbaar voor het plezier dat hij me altijd laat beleven aan het met hem mogen samenwerken, in welke sport dan ook. Vidar bedankt voor alweer een prachtig jaar samen zijn en samenwerken! En alle lieve mooie mensen om ons heen, dank jullie wel voor jullie immer positieve input, energie en support! Vidar en ik gaan nu lekker uitwaaien met wat echte praktijk jachten en hopen in 2017 weer net zo fijn te mogen samenwerken in zowel de jacht als de dogdance en heel misschien wel wat door mij gemaakte foutjes te mogen herstellen op een EK dogdance en een KNJV A proef...wie weet....We zullen er in ieder geval weer samen plezier onze stinkende best voor doen!

Lieve groet,
Gwen Pieters en Vidar (Rhineferry Chips Ahoy)


 

Eerste wedstrijd in de startersklasse

Waar zal ik beginnen met schrijven? Misschien eerst maar even vertellen wie we zijn; ik ben Vera Kox en mijn hond heet Mika, het is een sabel kleurige Welsh Corgi Pembroke van 3 jaar oud. Je kent ze vast wel, ze zijn al vele jaren lang de trouwe viervoeters van het Engelse koningshuis.
Het is een grote hond met korte pootjes die gebruikt werden in Wales om de koeien naar de stal te drijven. Het zogenaamde heelen. ( lees hakkenbijten) . Als een koe achteruit trapte sloeg die over de lage corgi heen. Toch een voordeel die korte pootjes.
En ik ben Vera, thuis hadden we ook altijd honden. Mijn eerste eigen hond heb ik gekocht in 1975, ik heb in de loop der jaren verschillende honden gehad ( ze worden jammer genoeg niet zo oud als wijzelf) waarmee ik na de basiscursus, telkens verder ben gegaan met GG trainingen.
Zo ook met Mika.
Maar je wilt zelf ook graag eens wat anders doen met je hond, lekker bezig zijn.
Behendigheid/flyball nee toch wel erg korte pootjes!
Dansen--- Dog dance dat lijkt me wel wat!

We kunnen bij de VVH terecht, bij Andre. Wat aarzelend de eerste pasjes, maar al snel zijn we verkocht. Mika is erg leergierig. Je hoeft maar te zeggen we gaan dansen en je ziet ze heel happy worden.
In Andre en ook in Linda, vinden we heel goede leermeesters.
Na het aanleren van heel veel verschillende moves begint het idee om aan een wedstrijd deel te nemen steeds leuker te worden.
Met enkele fanatieke mededansers zijn we gaan kijken naar een wedstrijd in Kerkwijk, daar hebben we heel veel van opgestoken, vooral ook wat een routine in een wedstrijd inhoud. Ja; toch gaan deelnemen aan een wedstrijd, een thuiswedstrijd in juni in Valkenswaard, het idee is geboren.

Met hulp van Andre begonnen; welke muziek, welke moves, welke (aan)kleding, ringgebruik, teveel om op te noemen.
Gekozen voor de Radetzkymars, een muziekstuk geschreven in opdracht van de Oostenrijkse koning door Johan Strauss ter ere van alle behaalde overwinningen van Veldheer Radetzky.

Wat we speciaal wilde laten zien was het veroveren van een aantal vlaggen ( heb je de vlag van een leger dan was je in die tijd de overwinnaar) en het hijsen van de Victorie vlag door Mika aan het einde van de routine.
Oefenen,oefenen, oefenen, met het idee van we komen er wel en vooral met veel plezier.
Ingeschreven in de starters klasse Freestyle op zondag. De zaterdagmiddag nog wat geholpen en vooral gekeken hoe de andere deelnemers hun routine liepen en natuurlijk de gezellige sfeer geproefd. De deelnemers zijn wel gespannen/cq geconcentreerd voor hun optreden, maar verder heerst er een gezellige ontspannen sfeer op het terrein.

En dan is het zondag, alle spulletjes bij elkaar gezocht, op naar Valkenswaard.
“rustig” nog wat gekeken en daarna Mika en mijzelf opgewarmd voor onze 1ste keer in de ring. Nog wat aanmoedigingen van Andre en daar sta je dan.
Een seintje voor het starten van de muziek en dan vergeet je de wereld om je heen en je zit samen met je hond in de routine.
Eigenlijk ging het redelijk goed, vooral het ervan genieten!

Nog een deelnemer na mij en daarna de prijsuitreiking, allemaal gezellig samen op het veld. Uitgebreid werden de resultaten van alle deelnemers toegelicht en het regende prijzen. Ook ik kreeg een leuke prijs en het rapport van mijn gelopen routine.
Natuurlijk kan er nog heel veel verbeterd worden, maar de beschrijving op het jury rapport maakte me toch heel blij. Goede muziek, ringgebruik, voldoende verschillende moves, goede samenwerking, kleding etc.

Heel tevreden weer naar huis, een gezellige ervaring rijker en zeker niet de laatste keer dat ik deelgenomen heb aan een wedstrijd.
Met heel veel dank aan iedereen die mee georganiseerd heeft , maar vooral natuurlijk voor Andre , die me hier geweldig in geholpen heeft.
Tot de volgende wedstrijd
Mika en Vera.


 

es wink stutt 01Het weekend van 14 en 15 november was de Open Nations Cup in Stuttgart. Nederland werd vertegenwoordigt door maar liefst drie teams, twee HTM teams en een freestyle team. Elk team bestond uit een klasse 1, 2 en 3 deelnemer. Ik mocht als 'groentje' in het gezelschap mee met Tanja Leblanc, Minna Yrjana en Marina Krom. Aan dogdance wedstrijden beleef ik altijd veel plezier maar om als team naar een wedstrijd als deze te gaan dat maakt het extra leuk.
Voor mij was het dus de eerste keer dat ik in teamverband aan een wedstrijd deelnam en voor zowel mijn honden als mijzelf was het ook de eerste keer dat we zo ver weg van huis waren en meededen aan een grote internationale wedstrijd, een hele ervaring dus!

Met Jos, mijn Basset, startte ik in de freestyle klasse 1. Jos is pas in augustus gestart in de officiële competitie en op zo'n groot evenement was hij nog niet eerder geweest. Jos heeft mij in alle opzichten verbaasd, de omgeving maakte totaal geen indruk op hem en in de ring deed hij alsof het heel gewoon was om daar als hond te staan. Publiek, lawaai, heel veel vreemde honden, het maakte hem allemaal niets uit. Regelmatig vraag ik mij af wie er meer geniet in de ring, hij of ik?

es wink stutt 02Ravi, een Roemeense kruising, startte in de HTM klasse 1 en ook voor hem was alles nieuw. Het afgelopen jaar hebben we veel getraind op het vasthouden van de aandacht op wedstrijden en ook in deze wedstrijd stond dat voor mij centraal. Het was de ultieme test voor ons en Ravi is met vlag en wimpel geslaagd. De jury was erg te spreken over Ravi's enthousiasme in de ring. 'Jouw hond loopt met een grote lach in de ring' was de opmerking van een van de juryleden. Meer heb je niet nodig toch?

Terugkijkend op deze wedstrijd kan ik maar een woord verzinnen die de lading dekt: WAUW!!! Wat een onvergetelijke ervaring, wat een enthousiasme bij de deelnemers, wat een goede sfeer op de wedstrijd en in ons team, wat een goede organisatie! Stuttgart 2016? Jazeker, wij zijn er weer bij!


 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuws van de NDDB?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

AANMELDEN 

lijn onder

Kalender

Via deze link kunt u het overzicht van alle selectiewedstrijden downloaden met de bijbehorende internationale wedstrijden

2017  
21 oktober 2017 NDDB wedstrijd georganiseerd door Esther Niemeijer te Bant "All Hallows Eve"
Selectiewedstrijd.
Catalogus
Meer informatie en inschrijven
9 december 2017 NDDB wedstrijd georganiseerd door Behave Hondenschool.
Tijdens Hond 2017 in de Rai te Amsterdam
Selectiewedstrijd
2018  
27 en 28 januari 2018 Workshop Elke Boxoen
Meer informatie
11 februari 2018 NDDB wedstrijd georganiseerd door NDDB
Selectiewedstrijd
1 april 2018 NDDB wedstrijd georganiseerd door NDDB
Selectiewedstrijd
27 mei 2018 NDDB wedstrijd georganiseerd door NDDB
Selectiewedstrijd
30 september 2018 NDDB wedstrijd (NK 2018) georganiseerd door NDDB
Selectiewedstrijd