Alle honden dansen

 
sam 5 Gratie en behendigheid van nature
Alle honden dansen met hun natuurlijke bewegingen, gratie en behendigheid. Let maar eens op honden die flirten: ze lopen "groter", maken langere passen, zijn alert, draaien om de as en laten alles zien wat ze in huis hebben aan hun toekomstige partner. Zowel reuen als teven doen mee in dit spel. Ze lopen achteruit, staan op de achterpoten, springen op en neer, slaan met de poten op de andere hond...in feite doorlopen ze een heel repertoire van bewegingen om de aandacht te trekken.

En kijkt u ook eens naar een pup die al spelenderwijs allerlei bewegingen en capriolen maakt om zich te vermaken. Dus hebt u weinig ideeën over deze sport, observeer uw hond dan eens wanneer hij in een spel met andere honden verwikkeld is en zich uitstekend vermaakt.

LEES MEER
   

Trends in sport

 
sam 6 Het boeit mij persoonlijk enorm hoe de sport zich wereldwijd ontwikkelt en ik verdiep me daar dan ook constant in, daardoor kan ik bepaalde trends die zich aan het ontwikkelen zijn binnen de sport op tijd 'spotten' en er in mijn training alvast rekening mee houden.

Graag geef ik deze door aan mede-handlers zodat ook die optijd in kunnen springen op ontwikkelingen en niet tijdens wedstrijden ineens verrast worden door een lagere score dan verwacht. Hieronder 'kreten'van recente ontwikkelingen:

LEES MEER
   

Een routine in elkaar zetten

 
sam 7 Wat hebben jurering en routine in elkaar zetten met elkaar te maken?
Wanneer iemand weet waarop en hoe gejurereerd wordt, kan men daarmee rekening houden met het schrijven van een routine, op die manier pakt men kleine beetjes punten mee in uiteindelijke totaal score., die min of meer van te voren, door erover na te denken of bij stil te staan al verdiend kunnen worden.

Ten eerste dient men daarvoor te weten waarop beoordeeld wordt door een jury. Afhankelijk van de organisatie die een wedstrijd organiseert kan er een verschil in beoordelingsformulieren zitten, maar in praktijk liggen deze zo dicht bij elkaar dat het voor het in elkaar zetten van de eigen routine weinig uitmaakt, of evt makkelijk aanpasbaar is. Hieronder volgt een globaal overzicht van een beoordeling van een routine door jury leden:

LEES MEER

 

Kalender

 

2023  
30 april 2023 Wedstrijd NDDB
Selectiewedstrijd OEC

De Vries
Meer informatie en aanmelden
10 juni 2023 Wedstrijd Raad van Beheer
Fotofair 
(VVH)
Eersel
Inschrijven tot 12 mei 2023
Meer informatie en inschrijven
11 juni 2023 Wedstrijd Raad van Beheer
Fotofair (VVH)
Eersel
Inschrijven tot 12 mei 2023
Meer informatie en inschrijven
02 juli 2023 Wedstrijd NDDB
Selectiewedstrijd OEC

Bant
Meer informatie en inschrijven
30 september 2023 Wedstrijd Raad van Beheer
NK Weekend
Bant
Inschrijven tot ...
Meer informatie
01 oktober 2023 Wedstrijd Raad van Beheer
NK Weekend Nederlands Kampioenschap
Bant
Inschrijven tot ...
Meer informatie